Veckobrev v.38

Hej i sommarvärmen och höststormen!

Lite uppdateringar kring vad vi gjort i veckan samt vad som komma skall!

Eleverna i år 4 har skapat egna faktatexter, haft utomhuspedagogik och lärt sig prioriteringsregeln. På musiken arbetar vi vidare med olika sångtekniker och uppvärmningsverktyg.

Eleverna i år 5 ska idag börja bygga på sina lådbilar. Vi har byggt upp en depå i gymnastiksalen, bilder kommer! I svenska skriver de egna insändare och på matematiken har vi börjat med hundratusental. På bilden arbetar eleverna med tusch och har skapat vackra bakgrunder.

Veckans stora händelse var Skoljoggen som vi gjorde i onsdags. Tillsammans sprang eleverna 66 000 m (6.6 mil)! Helt otroligt och vilken teamanda!

Nu är snart alla utvecklingssamtal klara, efter det kommer vi att gå igenom samtalen och IUP-målen, detta kommer senare att publiceras i Dexter.

____________________________________________

v.39

Måndag: Läxförhör engelska år 5, SchackFyran drar igång!
Kommunen kommer för att ha förvaltningsmöte på Åker skola.

Tisdag: IDH- racketspel

Onsdag: Läxförhör engelska år 4, programmering

Torsdag: Engelska – sång och spel år 5, utomhuspedagogik år 4.

Fredag: Bild, Musik, IDH-bollspel

____________________________________________

v.38 Information från EHT/Kurator

Vår kurator Lina arbetar med lärarna för att diskutera bemötande och elevernas skolsociala situation. Hon träffar elever individuellt i samråd med vårdnadshavare och i grupp för samtal utifrån behoven som finns. Lina har gått REPULSE-kurs vilket är en metod för känslokontroll. Lina finns på skolan ett par dagar i veckan, som förälder är man alltid välkommen att ta kontakt med Lina med tankar eller funderingar kring sitt barns skolsociala situation.

____________________________________________

Håll hårt i hatten i helgen, stormen Knud är på väg!

MVH//Kunskapsjägarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *