Veckobrev v. 43

Hej alla läsare!

Nu har vi avslutat sista veckan innan höstlovet. I onsdags var det FN-dagen och vårt tema handlade om flykt. Vi lyssnade på en inläst bok av Janne Teller som heter ”Om det var krig i norden”. Boken vänder på perspektiven och beskriver vad som skulle kunna hända om det var krig i norden och vi tvingades fly. Eleverna fick sedan svara hur de tror att de skulle känna sig om de tvingades fly.
På eftermiddagen åkte vi in till Skillingehus och tittade på föreställningen ”Världens resa” som handlar om Muosa och hans väg från Somalia till Sverige.

Igår fick vi ett meddelande från vår rektor:

Detta ledde till en temadag med vår profilering.
Vi var indelade i tre grupper på tre stationer.
Vi skapade vackra ljuslyktor av glasburkar och material från naturen:


 

 

 

 

 

 

 

 

Vi skapade mandalas på papprundlar

och jobbade med att spela in minirörisvideor med greenscreen. Filmerna kommer att publiceras när alla är klara. Använd gärna videorna till en lite paus under dagen!

Dagen var mycket lyckad och trots att vi inte hade vanliga lektioner kom vi ändå fram till att vi arbetade med väldigt många ämnen:

Idag har vi slagit ihop 4:or och 5:or till en klass och eleverna är nöjda hittills.


V.43  Information från EHT/Läslov

Genom att läsa/lyssna på böcker och texter med ditt barn bygger ni en gemenskap. Ni får tillsammans utforska flera världar. Enligt forskning har barn som läst/lyssnat på böcker mycket större ordförråd än barn som inte har det. En 17-åring som läst/lyssnat mycket har ett ordförråd på cirka 50-70 000 texter medan en 17-åring som inte läst/lyssnat på texter har 15-17 000 ord. Enligt forskning behöver man runt 50 000 ord för att kunna förstå vardagliga nyheter, texter, instruktioner och anvisningar.  Uppmuntra barnet att besöka biblioteket under läslovet.


v. 44 Höstlov

V. 45
Skapande förskola och skola

Tack vare pengar från Statens kulturråd kan vi på ReMida erbjuda att olika proffessionella kulturutövare som kommer och arbetar med barn både i förskola och skola ( från 4 åringar på förskolan- årskurs 9 på högstadiet).

”Statsbidraget Skapande skola ska stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.”

Under hösten 2018 startar vi upp ett nytt samarbete med en ljudkonstnär som heter Jan Carleklev.

Vi har glädjen att vara på Åkers skola två onsdagar 7 och 14 november mellan klockan 9-14.30. Jan kommer på olika vis koppla sitt arbete med ljud till ert pågående arbete med olika ämnen och vi ser fram emot roliga och lärorika dagar tillsammans. Han kommer bl.a. att prata om örat och hörseln, samt arbeta med el och olika konstruktioner som låter.

Vi kommer också att vara på förskolan i Åker två dagar i höst och arbeta med barnen där.

v. 45
Måndag: SV, SO, NO

Tisdag: Slöjd, IDH-bad år 4

Onsdag: Skapande skola tema ”El och ljud” med Jan Carleklev och ReMida

Torsdag: SV, MA, ENG

Fredag: SV, IDH, MU, Bild


Ha ett trevligt höstlov!

Önskar Kunskapsjägarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *