Veckobrev v.2

Hej!

Första veckan av vårterminen 2019 i Åkers skola. En kort och lugn vecka där vi har fått berätta för varandra om våra jullov. Onsdagen avslutades med Fyra man i soffan, en favorit!

Vi har kommit igång med matematiken, där år 4 jobbar med negativa och positiva tal och år 5 med geometri för att sedan kunna börja i den nya matematikboken. I engelska börjar båda klasserna med tema food. I SO jobbar år 4 med Sveriges landskap och vikingatiden medan år 5 fortsätter med Europa. I NO kommer klasserna gemensamt att arbeta med den levande planeten, som vi inledde med att titta på en film om vulkaner.

Personal på skolan är Petra Geisler, Ellen Åkerhag, Mayvor Pehrsson, Annelie Hjelm, Elisabet Hansson-Åblad (specialpedagog) och Eva Andersson (mat).


Snön är tillbaka, vilket innebär att det finns mycket kul att göra på rasterna! Stjärtlappsåkning och snöbollskrig i den härliga solen.

Vecka 3
Måndag:
Tisdag: Idrott, slöjd
Onsdag: År 4 kommer få engelskaläxa till v.4
Torsdag: År 5 kommer få engelskaläxa till v.4
Fredag: Idrott

Information från EHT
Hej och välkomna tillbaka till skolan! Vi hoppas att alla haft ett skönt lov med mycket vila, umgänge och glädje.

För att skolan ska vara trygg och tillgänglig för alla elever vill vi börja med att påminna hemmen om att skolan och fritids har generellt förbud när det gäller nötter. Dessa nötter är: jordnöt, hasselnöt, valnöt, paranöt, cashew, pekannöt, pistagenöt samt mandel och sesamfrön. Förbudet gäller även vid utflykter, medhavd lunch och kvällsaktiviteter så som skol disco. Vi vill också påminna er om att tänka på parfymanvändandet då det även förekommer allergier och känslighet kring starka dofter. /EHT

Vi ser fram emot en trevlig och rolig termin tillsammans!
/Kunskapsjägarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *